domingo, 31 de octubre de 2010

Transport Públic 2.0

Què és Google Transit? Una eina per a planificar l’ús del transport públic que combina les dades facilitades per entitats de transport amb la potència de Google Maps. (www.google.com/transit)

Què fa l’eina? Integra informació sobre parades de transport públic, rutes, horaris, tarifes i informació complementària d’interès.

A qui s’adreça? A qualsevol entitat gestora de transport públic d’arreu del món; per a elles aquesta pot ser una solució econòmica i eficient per oferir la seva informació. Alhora el servei pot ser d’interès per a qualsevol ciutadà habitual o als qui vulguin iniciar-se en un millor ús del transport públic.



Quines ciutats ofereixen el servei? En aquest moment hi trobem inscrites 448 ciutats dels cinc continents que participen del programa Google Transit, entre elles: Nova York, Berlín, Singapur, El Cairo o Sidney. De l’Estat ja s'hi han incorporat Astúries, València i recentment Madrid i Barcelona.

Has dit Barcelona? Sí, el passat 28 d’octubre es presentà Google Transit Barcelona (http://maps.google.es/transitbarcelona) a la seu de l'Àrea Metropolitana de Barcelona en un projecte en el que han participat Google i la majoria de transports públics d’aquesta zona: TMB, EMT – Cetramsa, FGC i TRAM.

Hi ha documentats casos d’èxit? Sí, per exemple, Hampton Roads Transit (HRT) als Estats Units, un organisme que també té el repte de promoure l’ús del transport públic tot oferint un millor servei als ciutadans. Aquesta entitat es plantejà com trobar noves maners de comunicar eficaçment amb usuaris actuals i potencials. (http://bit.ly/elcasdehampton)

Com ho pot fer un municipi per participar-hi? Apuntant-se al programa d’associalts de Google Transit i seguint les passes que es detallen en el procés que es descriu a (http://bit.ly/participagoogletransit)

Quin és el resultat esperat? S'evidenciarà un increment de la qualitat dels serveis de transport públic i de la satisfacció entre els seus usuaris. Veurem com es disparen les visites al lloc web on hi ha la informació -també accessible des de mòbil- alhora que es podrà actualitzar qualsevol canvi gairebé a l'instant.

No hay comentarios: